Workshops en cursussen

Omdat wij onze kennis graag met je delen

Sinds 2006 hebben wij al tientallen workshops, cursussen en gastcolleges gegeven en op die manier honderden mensen wegwijs gemaakt in mediatoegankelijkheid. Ook geven we regelmatig lezingen en presentaties over ons werk op (internationale) congressen.

De laatste jaren zijn vooral audiodescriptie-opleidingen erg in trek en om daarop in te spelen, geven we sinds mei 2016 een e-cursus ‘Gidsen voor blinde en slechtziende mensen’. Deze online-opleiding is bedoeld voor mensen die professioneel als gids werkzaam zijn én voor vrijwilligers die zin hebben om blinde en slechtziende museumbezoekers te vergezellen tijdens een rondleiding.

Daarnaast geven we een opleiding audiodescriptie schrijven voor film en tv. Deze cursus hebben we in het voorjaar van 2018 voor het eerst gegeven als privéopleiding. Sinds het najaar van 2018 organiseren we, naast een-op-eenopleidingen, ook eendaagse groepscursussen waarin het schrijven van audiodescripties én de techniek van het timen van die beschrijvingen centraal staan.

Ook hebben we een online ondertitelcursus uitgewerkt, waarin je niet alleen leert om uit een vreemde taal in het Nederlands te vertalen en te ondertitelen, maar ook om Nederlandse video’s te voorzien van ondersteunende ondertiteling of ondertiteling voor doven en slechthorenden.

En tot slot organiseren we een workshop Ondertitelen in Maastricht. In een halve dag leren we je hoe je heel eenvoudig ondertitels toevoegt aan (je eigen) webvideo’s.

Ben je als vertaler of tolk aangesloten bij Bureau Wbtv of bij Stichting RTGS? Dan krijg je PE-punten of nascholingspunten als je bij ons een opleiding volgt!

 

Een voorbeeld

Testimonials

Heb je zin gekregen om mee te doen aan een van onze opleidingen?

Schrijf je in voor onze mailupdates. Daarin vermelden we wanneer we opnieuw van start gaan.