Audiodescriptie schrijven voor film en tv

Te volgen als privéopleiding of als groepscursus

Deze cursus kun je als privéopleiding volgen met extra persoonlijke begeleiding achteraf (tegen meerprijs) en vanaf het najaar van 2018 als eendaagse groepscursus.

Beide opleidingen beginnen met de theorie achter het audiobeschrijven, maar al snel schakelen we over op praktische oefeningen waarvan de moeilijkheidsgraad toeneemt. Tijdens het praktische gedeelte van de opleidingsdag concentreren we ons op het schrijfwerk én op de techniek van het timen van de beschrijvingen. Aan het eind van de dag heb je je eerste, korte audiodescriptie bij een door mij gekozen video gemaakt waarna we die samen nakijken.

Begin 2018 hebben we de privéopleiding voor het eerst georganiseerd op verzoek van een bedrijf uit de tv-sector. De persoon die de opleiding zou volgen, had al ondertitelervaring. Daarom hebben we een opleiding op maat uitgewerkt waarbij onze cursist in zijn eigen ondertitelsoftware de opdrachten kon doen. Meer info over dit project lees je in dit blogbericht.

In 2017 hebben we twee keer een tweedaagse groepscursus ‘Beeld beschrijven bij video’ gegeven bij Vereniging Bartiméus Sonneheerdt in Zeist. Het doel van deze opleiding was om een diverse groep vrijwilligers op te leiden tot amateur-beeldbeschrijvers die zouden werken aan een online database van toegankelijke video’s. In onze eigen groepscursus leggen we de lat iets hoger, want we behandelen de lesstof in één dag én je krijgt een introductie in het werken met professionele apparatuur. Meer informatie over de groepscursus bij Bartiméus lees je in dit blogbericht